Hvis du ønsker å sende mva-meldingen din, hente skattekort på ansatte eller sende inn a-meldingen rett fra Luca Regnskap til Altinn, må du først sette opp integrasjonen. Du trenger kun å gjøre dette én gang, og det tar ikke mer enn 5-10 minutter å sette opp. Denne tiden vil du få tilbake mange ganger!

Opprett Luca Regnskap som et datatsystem i Altinn

Trinn 1: Logg inn i Altinn og gå til avanserte innstillinger

Gå til Altinn og logg inn
Velg selskapet ditt som aktør
Klikk på selskapsnavnet ditt oppe i høyre hjørne
Klikk på "Innstillinger" > gå til "Avanserte innstillinger"

Trinn 2: Opprett/oppdater innloggingsinformasjonen

Under "Avanserte innstillinger", bla ned til "Innloggingsinformasjon"
Legg inn et selvvalgt brukernavn
Legg inn telefonnummer
Opprett et passord. Viktig at du legger inn et passord du kommer til å huske, dette vil du bli bedt om senere!
Huk av for "Tillat innsending fra applikasjonen eller system med dette brukernavnet og passordet"
Klikk "Lagre"

Trinn 3: Registrer Luca Regnskap som datasystem

Under "Avanserte innstillinger", bla ned til "Registrer datasystem"
Legg inn en beskrivelse - helst noe lett gjenkjennelig som "Luca Regnskap"
Velg "Luca Regnskap" som type datasystem
Opprett passord og bekreft passordet. Viktig at du legger inn et passord du kommer til å huske, dette vil du bli bedt om senere!
Klikk "Legg til"

Nå vil du se at datasystemet blir opprettet, og du får tildelt en ID. Noter deg ID nummeret - dette skal du legge inn i Luca Regnskap i neste trinn!

Trinn 4: Legg inn datasystemet i Luca Regnskap

Logg inn i Luca Regnskap
Klikk på selskapsnavnet oppe i venstre hjørne og gå til "Selskapsinnstillinger"
Bla ned til "Altinn" fanen og åpne den
I "Altinn datasystem-ID" feltet, legg inn ID nummeret som du fikk tildelt i trinn 3
I "Altinn datasystempassord", legg inn passordet du opprettet i trinn 3
Klikk "Lagre"

Nå er datatsystem IDen og passordet lagret. Du vil ikke måtte legge inn dette på nytt igjen, siden Luca Regnskap vil huske det og fylle det ut for deg i fremtiden

Trinn 5: Send inn mva-melding/a-melding rett fra Luca Regnskap til Altinn

Vi bruker mva-meldingen som eksempel her. Det er helt lik fremgangsmåte for innsending av a-meldingen og henting av skattekort.

Gå til "Skatt" > finn mva-meldingen du ønsker å sende inn
Ferdigstill mva-meldingen, og klikk "Send inn nå"
Nå vil det dukke opp en boks som viser første steg av innsendingen - siden du allerede har lagret din datasystem ID og passord, så er dette allerede fylt ut og du kan klikke "Lagre".

Legg inn ditt personnummer/personlig brukernavn og personlig passord. Viktig at du bruker passordet du opprettet i trinn 2!

Klikk "Altinn kodebrev" om du vil bekrefte innsending med en kode utstedt fra kodebrevet til Altinn, eller klikk "SMS-kode" for å motta en tekstmelding med koden.

Etter at du har bekreftet innsendingen med kodebrev eller SMS, så vil mva-meldingen/a-meldingen sendes til Altinn. Innsendingen skjer raskt, og skal kommer frem i løpet av kort tid

Opplever du problemer med innsendingen til Altinn?

Ta kontakt med oss via chatten nede i høyre hjørne, så skal vi hjelpe deg!