Hvis du ønsker å sende mva-meldingen din, hente skattekort på ansatte eller sende inn a-meldingen rett fra regnskapssystemet til Altinn, må du først sette opp integrasjonen. Du trenger kun å gjøre dette én gang, og det tar ikke mer enn 5-10 minutter å sette opp. Denne tiden vil du få tilbake mange ganger!

Opprett vårt regnskapssystem som et datatsystem i Altinn

Trinn 1: Logg inn i Altinn og gå til avanserte innstillinger

Gå til Altinn og logg inn
Velg selskapet ditt som aktør
Klikk på selskapsnavnet ditt oppe i høyre hjørne
Klikk på "Innstillinger" > gå til "Avanserte innstillinger"

Trinn 2: Opprett/oppdater innloggingsinformasjonen

Under "Avanserte innstillinger", bla ned til "Innloggingsinformasjon"
Legg inn et selvvalgt brukernavn
Legg inn telefonnummer
Opprett et passord. Viktig at du legger inn et passord du kommer til å huske, dette vil du bli bedt om senere!
Huk av for "Tillat innsending fra applikasjonen eller system med dette brukernavnet og passordet"
Klikk "Lagre"

Trinn 3: Registrer vårt regnskapssystem som datasystem

Under "Avanserte innstillinger", bla ned til "Registrer datasystem"
Legg inn en beskrivelse - helst noe lett gjenkjennelig som navnet på regnskapssystemet
Velg "Luca Regnskap" som type datasystem
Opprett passord og bekreft passordet. Viktig at du legger inn et passord du kommer til å huske, dette vil du bli bedt om senere!
Klikk "Legg til"

Nå vil du se at datasystemet blir opprettet, og du får tildelt en ID. Noter deg ID nummeret - dette skal du legge inn i regnskapssystemet i neste trinn!

Trinn 4: Legg inn datasystemet i regnskapssystemet

Logg inn i regnskapssystemet
Klikk på selskapsnavnet oppe i venstre hjørne og gå til "Selskapsinnstillinger"
Bla ned til "Altinn" fanen og åpne den
I "Altinn datasystem-ID" feltet, legg inn ID nummeret som du fikk tildelt i trinn 3
I "Altinn datasystempassord", legg inn passordet du opprettet i trinn 3
Klikk "Lagre"

Nå er datatsystem IDen og passordet lagret. Du vil ikke måtte legge inn dette på nytt igjen, siden vi vil huske det og fylle det ut for deg i fremtiden

Trinn 5: Send inn mva-melding/a-melding rett fra regnskapssystemet til Altinn

Vi bruker mva-meldingen som eksempel her. Det er helt lik fremgangsmåte for innsending av a-meldingen og henting av skattekort.

Gå til "Skatt" > finn mva-meldingen du ønsker å sende inn
Ferdigstill mva-meldingen, og klikk "Send inn nå"
Nå vil det dukke opp en boks som viser første steg av innsendingen - siden du allerede har lagret din datasystem ID og passord, så er dette allerede fylt ut og du kan klikke "Lagre".

Legg inn ditt personnummer/personlig brukernavn og personlig passord. Viktig at du bruker passordet du opprettet i trinn 2!

Klikk "Altinn kodebrev" om du vil bekrefte innsending med en kode utstedt fra kodebrevet til Altinn, eller klikk "SMS-kode" for å motta en tekstmelding med koden.

Etter at du har bekreftet innsendingen med kodebrev eller SMS, så vil mva-meldingen/a-meldingen sendes til Altinn. Innsendingen skjer raskt, og skal kommer frem i løpet av kort tid

Opplever du problemer med innsendingen til Altinn?

Ta kontakt med oss via chatten nede i høyre hjørne, så skal vi hjelpe deg!