Enda et regnskapsår er over, og det er tid for årsavslutning. Er du usikker på hvor du skal starte og hva du må tenke på? Her kommer en enkel sjekkliste for deg som driver enkeltpersonforetak.

Trinn 1: Luca Regnskap:

I Luca Regnskap, sjekk at du har:

Sendt ut alle kundefakturaer
Registrert alle regninger og utgifter som tilhører året som skal avsluttes
Registrert alle eiendeler
Lukket alle mva-perioder dersom foretaket ditt er mva-pliktig
Avstemt alle bankkontoer, og sjekke at utgående saldo på bankkontoen 31.12 stemmer overrens med kontoutskriften din

Hvis alt ovenfor er sjekket og er riktig, så kan du låse regnskapet i selskapsinnstillingene dine.

Trinn 2: Lås regnskapsåret du avslutter i Luca Regnskap

Gå til "Selskapsinnstillinger"
Klikk på "Selskap"
I feltet "Lås regnskapet frem til" så legger du inn 31.12.20XX
Klikk "Lagre"

Nå er regnskapet ditt frem til denne datoen låst, og du kan ikke lenger bokføre noe i regnskapet ditt før denne datoen. Hvis du i etterkant har behov for å gjenåpne regnskapet, så kan du gjøre det ved å flytte datoen tilbake i tid.

Trinn 3: Innlevering av personlig skattemelding

Les mer om dette hos skatteetaten her. Vi anbefaler veiledning fra en regnskapsfører om du trenger hjelp til å fylle ut og levere denne.

Trinn 4: Innlevering av næringsmeldingen

Næringsdrivende skal i tillegg til sin skattemelding levere en næringsoppgave, og du blir bedt om å velge næringsoppgave første gang du åpner skattemeldingen. Ler mer om dette her ved å bla ned til seksjonen "Næringsoppgave". Vi anbefaler veiledning fra en regnskapsfører om du trenger hjelp til å fylle ut og levere denne.