Bank

Bankkontoer

Du finner dine bankkontoer under “Bankkontoer” i hovedmenyen. Det er her du legger til, redigerer og avstemmer bankkontoene dine.

Legg til en ny bankkonto

1. Gå til “Bankkontoer”
  2. Klikk på “Ny bankkonto”
  3. Fyll inn alle feltene.

Navn: Legg inn et navn som er lett gjenkjennelig og som beskriver hvilken bankkonto dette er.

Type: Her kan du velge mellom fire type bankkontoer

Bankkontonummer: Legg inn kontonummer til bankkontoen

Bankkonto åpnet: Denne datoen bestemmer fra når du skal avstemme bankkontoen din. Det er viktig at du velger riktig dato her.

4. Klikk på “Opprett bankkonto” for å fullføre. Nå vil du se at bankkontoen din vises på oversikten over dine bankkontoer.

Rediger eller slett dine bankkontoer

Du kan redigere eller slette dine bankkontoer ved å klikke på redigeringspennen eller søppelbøtteikonet ved siden av den aktuelle kontoen.

Hvis du har gjort en føring på en bankkonto, så vil du ikke kunne slette bankkontoen før du fjerner føringen som berører bankkontoen. Da kan du i stedet avslutte kontoen ved å legge inn en sluttdato på bankkontoen. Etter denne datoen vil bankkontoen ikke være tilgjengelig til bruk i regnskapet lenger, og du vil ikke lenger behøve å avstemme den.

Bankavstemming

Når du avstemmer en bankkonto så sjekker du at alle pengene som har gått inn og ut på bankkontoen, er også registrert i regnskapet. Det du avstemmer er alle transaksjoner (inn- og utbetalinger). Det høres kanskje ikke så spennende ut, men en bankavstemming gir deg trygghet på at du har registrert alle transaksjoner som har gått gjennom bankkontoen din.

Les mer om bankasvtemming her.