Vi anbefaler at du har en egen bedriftskonto til ditt enkeltpersonforetak og bruker denne til inntekter og utgifter!

Hvis du har et enkeltpersonforetak og du har betalt en utgift med private penger så kan du følge denne guiden på hvordan du får registrert denne betaling. Dette kan du kun gjøre hvis du har enkeltpersonforetak - og vil ikke være riktig hvis du driver et AS. Hvis du har et AS, les mer om hvordan du tilbakebetaler eier, ansatte og andre eksterne her: Registrere utlegg / tilbakebetalinger

Registrer utgiften

Først registrerer du utgiften enten som en faktura eller en kvittering.

Gå til "Innboks"
Last opp fakturaen eller kvittering
Klikk på "Ny utgift" og velg type faktura eller kvittering
Fyll ut som vanlig
Ikke legg til noen betaling, altså velg "Registrer betalingen senere"
Klikk "Registrer"

Registrer betalingen gjort med private penger

Så registrere du betalingen som et manuelt bilag.

Gå til "Regnskap" > "Manuelt bilag"
Legg inn en beskrivelse
Velg datoen betalingen ble gjort
Legg inn beløpet
På debet siden, velg konto 2400:xxxxx leverandør
På kredit siden, velg konto 2060 uttak kontanter
Klikk "Opprett bilag"

Nå er betalingen for utgiften din registrert! Men du vil se at selve utgiften under regningsoversikten fortsatt står som ubetalt. Dette løser du ved å koble sammen utgiften og betalingen i leverandørreskontroen.

Gå til "Utgift" > "Leverandører"
Finn leverandøren det gjelder og klikk på "..." knappen > "Leverandørreskontro"
Huk av ved siden av utgiften og betalingen og klikk på "Lukk poster"

Nå er de koblet sammen og utgiften står som betalt