Lønn

Fri bil (privat bruk av selskapets bil)

Fri bil går ut på at en ansatt bruker en bil som arbeidsgiveren eier til privat kjøring. Den ansatte må trekkes skatt for verdien av denne fordelen, og dette er det vi kaller “Fri bil”.

Denne innrapporteringen gjøres ved at du legger til lønnslinjen “Fri bil” på den ansatte, og inkluderer denne i lønnskjøringen og a-meldingen. Les mer om fri bil og reglene rundt dette hos skatteetaten her.

Hvordan registrere fri bil i lønnsmodulen

Før du kan legge til lønnslinjen fri bil på en ansatt må bilen først registreres.

Registrer en bil

1. Gå til “Lønn” > “Biler”
  2. Klikk på “Registrer ny bil”
  3. Fyll inn registreringsnummer og listepris
  4. Klikk “Lagre ny bil”

Les mer om listepris hos Skatteetaten her.

Legg til fri bil på en ansatt

Når bilen er registrert ferdig, kan du bruke den til å registrere lønnslinjen fri bil på en ansatt. Du kan også legge til fri bil lønnslinjen på ansatte i lønnskjøringen neste gang du kjører lønn.

1. Gå til “Lønn” > “Ansatte”
  2. Gå inn på den ansatte
  3. Under lønnslinjer, klikk på “Ny fast lønnslinje”
  4. Søk opp “Fri bil”, velg bil og legg inn beløp
  5. Klikk “Lagre”
Snakk med en regnskapsfører om du er usikker på hvilket beløp du skal rapportere inn!