I noen tilfeller vil banken trekke et gebyr hvis du mottar en innbetaling som er av en større sum eller innbetalingen kommer fra en utenlandsk kunde. Dette gebyret må registreres i regnskapet ditt.

Vi jobber med ny funksjonalitet som forenkler dette. I mellomtiden kan du fint registrere dette på følgende måte:

Trinn 1: Registrer betalingen på kundefakturaen

Gå til "Salg" > "Faktura"
Finn fakturaen det gjelder og klikk på redigeringspennen
Klikk på "Registrer innbetaling"
Registrer det fulle beløpet som betalt

Trinn 2: Registrer gebyret i manuelt bilag

Gå til "Regnskap" > "Manuelt bilag"
Legg inn en god beskrivelse og velg datoen gebyret ble trukket fra bankkontoen din
Legg inn gebyrbeløpet på begge sider (debet og kredit)
Velg konto "7770 Bank- og kortgebyr" på debet-siden
Velg konto "1920:1000x Driftskonto" (bankkontoen beløpet ble trukket fra) på kredit-siden