I noen tilfeller vil banken trekke et gebyr, for eksempel hvis du mottar en innbetaling som er av en større sum eller innbetalingen kommer fra en utenlandsk kunde. Dette gebyret må registreres i regnskapet ditt.

Nedenfor kommer en veiledning på hvordan du kan registrere innbetalingen og gebyret

Trinn 1: Registrer betalingen på kundefakturaen

Gå til "Salg" > "Faktura"
Finn fakturaen det gjelder og klikk på redigeringspennen
Klikk på "Registrer innbetaling"
Rediger beløpet slik at du legger inn beløpet du fikk innbetalt (beløp uten gebyr)
Velg datoen pengene kom inn på kontoen og registrer betalingen

Nå vil du se at fakturaen ikke er oppgjort, siden banken trakk et gebyr. Det løser vi med å registrere gebyret i manuelt bilag, og til slutt kobler alt sammen i kundereskontroen.

Trinn 2: Registrer gebyret i manuelt bilag

Gå til "Regnskap" > "Manuelt bilag"
Legg inn en god beskrivelse og velg datoen gebyret ble trukket fra bankkontoen din
Legg inn gebyrbeløpet på begge sider (debet og kredit)
På debet (+) siden, velg konto 7770 Bank- og kortgebyr
På kredit (-) siden, velg konto 1500:kundekontoen
Klikk "Opprett "

Trinn 3: Lukk reskontroen

Til slutt kan du lukke dette i reskontroen. Gå til "Salg" > "Kunder" og finn kunden det gjelder. Klikk på (...)-knappen og velg "Kundereskontro". Huk av ved siden av fakturaen, innbetalingen og gebyret og lukk disse - de skal nå gå i 0 og kan derfor lukkes mot hverandre

Nå vil du se at fakturaen står som oppgjort og lenker til gebyr-journalen. Trenger du mer hjelp med hvordan du lukker reskontroen, se gjerne vår hjelpeartikkel her: Kunde- og leverandørreskontro (Lukking av poster)