Kjøp i utenlandsk valuta

Hvis du har kjøpt en vare eller tjeneste fra utlandet i utenlandsk valuta, så forklarer denne artikkelen hvordan du fører dette.

Vi støtter følgende valuta:

• Norske kroner - NOK
• US-Dollar - USD
• Euro - EUR
• Svenske kroner - SEK
• Danske kroner - DKK
• Islandske kroner - ISK

Gi oss gjerne en tilbakemelding via veikartet vårt om det er en eller flere valuta du savner!

Registrer fakturaen eller kvitteringen

Selve regningen eller kvitteringen laster du opp på samme måte som du gjør med varer og tjenester du kjøper i Norge.

Gå til «Innboks»
Last opp regningen eller kvitteringen
Klikk på «Ny utgift» og deretter velg om dette er en faktura, kvittering eller tilbakebetaling
Finn feltet «Valuta» og velg riktig valuta (f.eks. EUR)
Fyll ut leverandør, datofelt, kostnadskonto og beløp som vanlig
Klikk «Registrer» for å registrere utgiften

Nå blir det opprettet en journal for utgiften. Her vil du se at det vil vises en kolonne for beløpet i NOK og en for den utenlandske valutaen (f.eks. EUR).

Du kan se vekselkursen brukt etter at leverandørfakturaen er oppdatert. Den finner du på leverandørfakturaen under feltet «Beløp».

Registrer betalingen

Gå til leverandørfakturaen
Klikk på «Registrer ny betaling»
Velg bankkonto og legg inn datoen betalingen ble gjort
Legg inn NOK beløpet som ble trukket fra bankkontoen din
Klikk «Registrer betaling»

Nå vil betalingen registreres, og en postering vil bli lagt til i journalen som tilhører leverandørfakturaen. I denne posteringen så vil du se at vi regner ut valutagevinst/valutatap automatisk. Dette baserer vi på valutakurser for de gjeldende datoene fra Norges Bank.

Etter at du har klikket «Registrer», så er det ikke mulig å endre valutaen. Hvis du har ført med feil valuta så må du slette leverandørfakturaen og føre den på nytt.