Aksjemodulen kommer snart! Er du interessert i å være en av de første som tester den ut? Ta kontakt med oss i chatten

Passer aksjemodulen for deg?

Aksjemodulen passer for deg som kjøper og selger aksjer, og må regnskapsføre dem. Modulen kan aktiveres under "Mitt abonnement", og vil deretter dukke opp som et eget menyvalg.

Registrer kjøp av aksjer

Gå til "Aksjer" og klikk på "Ny handel"
Velg hvilken aksje du har kjøpt aksjer i. Hvis du enda ikke har opprettet aksje, klikk "Opprett en ny aksje" og følg veiledningen.
Velg "Kjøp" under Handelstype
I feltet "Kurtasje", legg inn hvor mye du betalte i kurtasje på handelen
Legg ved aksjeseddelen som vedlegg
Klikk på "Legg til en delhandel"
Legg inn enheter, pris per enhet og nøyaktig tidspunkt for handelen. Klikk "Lagre"
Når du er ferdig med å legge inn alle delhandler, klikk "Lagre handel"

Registrer salg av aksjer

Du registrerer salg av aksjer på lignende måte som du registrerer kjøp av aksjer. Forskjellen er at du i feltet "Handelstype" velger salg i stedet for kjøp.

Husk at du kan ikke registrere salg av aksjer på en aksje som ikke har noen registrerte kjøp på seg.

Slett en delhandel

Hvis du registrerte et salg eller kjøp på en aksje ved en feil, så kan denne slettes. Vi fikser opp i journalene i bakgrunnen for deg Klikk på "Handler" på aksjen det gjelder, og deretter klikk på søppelbøtteikonet for å slette en delhandel.

Slett en aksje

Du kan kun slette en aksje som ikke har noen salg eller kjøp registrert på seg. Årsaken til det er at du kan kun slette aksjer som ikke enda har fått noen journalføringer knyttet til seg.