Hva er en kreditnota?

Av og til vil du kanskje ønske å slette eller endre en kundefaktura, for eksempel fordi du har oppdaget at du har gjort en feil når du laget fakturaen. Det skjer.

Etter at den er sendt ut til en kunde og bokført, så har vi dog ikke lenger lov til å slette den.

Derfor oppretter vi istedenfor en kreditnota (en faktura "med omvendt beløp") som nuller ut den gale fakturaen. Kreditnotaen er et bevis på at fakturabeløpet er opphevet.

Hvor oppretter jeg en kreditnota på en kundefaktura?

Det er raskt og enkelt å opprette en kreditnota på en kundefaktura. Merk at en kreditnota krediterer hele fakturaen og hele fakturabeløpet.

Gå til "Salg" > "Faktura"
Finn fakturaen du ønsker å kreditere > Klikk på redigeringspennen
Bla ned og klikk på "Kreditnota"

Krediteringsdato skal som standard være dagens dato. Klikk på "Endre dato" hvis du vil redigere datoen