I denne artikkelen så vil vi gå gjennom de to ulike måtene du kan levere en mva-melding til Altinn, når du bruker Luca Regnskap. De er:

Innsending av mva-meldingen fra Luca Regnskap til Altinn (Integrasjon) - enkelt og anbefalt!
Innsending av mva-meldingen manuelt i Altinn (Manuelt)

Jeg vil sende mva-meldingen fra Luca Regnskap til Altinn (Integrasjon)

Det første du må gjøre er å sette opp Altinn-integrasjonen. Du vil ikke kunne sende mva-meldinger fra Luca Regnskap til Altinn uten denne. Vi har en hjelpeartikkel som forklarer hvordan du sette den opp her.

Gå til "Skatt" i hovedmenyen og gå inn på mva-meldingen du vil sende til Altinn
Se over - har du husket å registrere alle inntekter og utgifter for perioden?
Klikk på "Send inn"
Da du satte opp Altinn-integrasjonen, så lagret du datasystem-brukernavnet og datasystem-passordet i selskapsinnstillingene. Dette fylles derfor ut automatisk og du trenger bare å klikke "Lagre".
Legg inn ditt personnummer og personlig passord. Pass på at passordet du legger inn her er det samme passordet som du opprettet som personlig passord i Altinn!
Velg om du vil bekrefte med Altinn kodebrev eller SMS-kode

Nå er mva-meldingen sendt inn til Altinn

Gå til Altinn, logg inn og gå til innboksen din
Du vil finne mva-meldingen i innboksen din her. Gå inn på den, se over og husk å signere mva-meldingen - først når den er signert i Altinn sendes den videre til skattemyndighetene.

Jeg vil fylle ut mva-meldingen manuelt i Altinn (Manuelt)

Gå til "Skatt" i hovedmenyen og gå inn på mva-meldingen du vil sende til Altinn
Se over - har du husket å registrere alle inntekter og utgifter for perioden?
Klikk på de tre prikkene "..." og velg "Har blitt sendt inn manuelt".

Gå til Altinn, logg inn og gå til innboksen din
Finn mva-meldingen for perioden du vil sende inn for og gå inn på den
Kopier tallene som er oppført på postene i mva-meldingen i Luca Regnskap til skjemaet i Altinn - vår side speiler oppsettet som Altinn har på dette.
Fyll ut eventuelle andre detaljer, se over og husk å signere mva-meldingen - så sendes den til Skatteetaten!