Sett opp lønnsinnstillingene

Før du starter å legge til ansatte eller starter din første lønnskjøring, må du sette opp innstillingene for lønn i selskapsinnstillinger.

Gå til «Selskapsinnstillinger»
Bla ned til «Lønn» og åpne fanen

Fyll ut alle feltene her. Under finner du en beskrivelse for hva de du skal fylle inn i feltene.

Lønn
Startdato for føring av lønn: Her skal du legge inn datoen du starter å føre lønn fra i Luca Regnskap. Startdatoen skal være datoen man begynner å regne lønn, og ikke dagen for den første lønnsutbetalingen.
Virksomhetsnummer: Dette er ikke det samme som organisasjonsnummeret. Du finner virksomhetsnummeret ditt i Brønnøysundregistrene ved å gå til brreg.no > søk opp selskapet ditt > klikk på «oversikt over registrerte virksomheter» > Legg inn nummeret som vises til høyre for «Virksomhet».

Måned med halvt skattetrekk: Velg hvilken måned som skal ha halvt skattetrekk
Måned feriepenger skal utbetales: Velg hvilken måned feriepenger skal utbetales
Måned det skal ikke betales lønn: Velg hvilken måned det ikke skal betales lønn
Feriepengesats: Velg mellom 10,2% eller 12% her.
Standard arbeidstimer: Legg inn standard arbeidstimer. Vanlig er 37,5 timer per uke.
Passord som skal brukes for å kryptere lønnslipper i eposter: Som standard så vil lønnslippene som sendes ut til de ansatte være kryptert og passordet vil standard være selskapets postkode. Du kan overstyre standard passord ved å endre dette her.

Arbeidsgiveravgift
Kommune: Denne blir lagt inn automatisk basert på virksomhetsadressen som er lagt inn under «Selskap».
Sats: Denne er basert på kommunen.
Beregningskode for arbeidsgiveravgift: Vi har per i dag kun støtte for generelle næringer

Bankkontoer
Konto lønnen betales fra: Velg hvilken konto lønn skal betales fra.
Skattetrekkskonto: Velg hvilken bankkonto skatten skal overføres til.

Kontaktinfo
Dette må fylles inn for å kunne hente skattekort på dine ansatte.
E-post: Legg inn e-post
Telefonnummer: Legg inn telefonnummer.

Klikk «Lagre» for å lagre og oppdatere lønnsinnstillingene dine. Du kan komme tilbake hit og endre dette senere ved behov. Hvis du er usikker på hvordan du setter opp lønnsinnstillingene dine, gjerne ta kontakt med oss.