Kjør en lønnskjøring

Etter at du har satt opp lønnsinnstillingene og lagt til dine ansatte, så kan du gå videre til lønnskjøring.

Trinn 1: Ny lønnskjøring
Gå til «Lønn» > «Lønnskjøringer»
Klikk på «Ny lønnskjøring»

Velg dato før lønnskjøring og huk av for ansatte som du skal kjøre lønn på
Klikk «Opprett lønnskjøring»

Trinn 2: Rediger lønnsutbetaling

Basert på detaljene og lønnslinjene du har lagt inn på de ansatte, så vil det nå opprettes en lønnsutbetaling. Du må fortsatt gå over denne og sjekke at den er riktig. Husk å legge inn antall timer på ansatte som får timelønn.

Klikk på «Rediger lønnslipp» for å se eller redigere på lønnslinjene. Her legger du til timer på ansatte som får timebetalt.
Klikk på de tre prikkene helt til høyre for flere detaljer. Her kan du se en forhåndsvinsing av lønnsslippen til den ansatte.
Klikk på knappen nede til høyre, «Neste steg», når alt er riktig her.

Trinn 3: Ferdigstill og send lønnslipper
Når du er fornøyd med lønnskjøring og er klar, så kan du klikke på «Ferdigstill lønnsslipper». Denne handlingen kan ikke angres, så ikke klikk her før du er sikker på at du har fått med deg alt i lønnskjøringen.

Klikk på «Ferdigstill lønnsslipper»
Nå vil lønnskjøringen bokføres i en journal som du finner i bilagslisten din. Lønnslipper vil også sendes ut til alle de ansatte.

Hvis en ansatt ikke har mottatt lønnsslippen, så er det lurt å sjekke at du har husket å legge inn en e-postadresse på den ansatte. Disse lønnsslippene kan sendes manuelt.

Trinn 4: Betal lønn
Nå er tid for å overføre pengene til de ansatte og skatten til skattetrekkskontoen. Hvis du har bankintegrasjon med betalingsintegrasjon, så kan du sende betalingen rett fra regnskapet til nettbanken her. Betalingen kan også registreres manuelt i Luca Regnskap.
Klikk på «Betal»
Nå åpner en modal seg.
Fyll ut og klikk «Registrer betaling»
Betalingen vil da også registreres i samme journal som lønnskjøringen.

Trinn 5: Lever a-melding til Altinn
Til slutt så er det viktig å levere a-meldingen. Denne brukes blant annet til å regne ut personskatt, arbeidsgiveravgift og til offisiell statistikk. Hvis du klikker på «Sent til Altinn» så kan du sende a-meldingen rett inn til Altinn fra Luca Regnskap. Dette forutsetter at du har satt opp Altinn integrasjonen som forklart i hjelpeartikkel her [hvordan registrere datasystem id og passord – Altinn integrasjon].

Du har også muligheten til å registrere at du allerede har levert a-meldingen manuelt i Altinn ved å klikke på de tre prikkene > «Har blitt sendt inn manuelt».

Og lønnskjøringen er ferdig! Du har full oversikt over dine lønnskjøringer under «Lønn» > «Lønnskjøringer». Husk å betale din skatt og arbeidsgiveravgift under «Lønn» > «Skatt og AGA»når den tid kommer.