Lønn

Lønnstyper

Vi støtter de vanligste lønnstypene du trenger for å kunne kjøre lønn.

Du legger til faste lønnstyper på ansatte ved å gå til “Lønn” > “Ansatte” > velg den ansatte og klikk “Ny fast lønnslinje”. Du kan også legge til en lønnstype når du oppretter en lønnskjøring.

Lønnstyper

Vanlige lønnstyper

• Fastlønn
  • Timelønn
  • Elektronisk kommunikasjon
  • Kantinetrekk
  • Bonus
  • Fri bil

Feriepenger

Regnskapssystemet vil automatisk beregne feriepengeutbetalingene for dine ansatte basert på lønnsinnstillingene og tidligere utbetalinger som er registrert i regnskapssystemet på den ansatte.

• Feriepenger m/skattetrekk
  • Feriepenger u/skattetrekk
  • Trekk i lønn for ferie

Andre lønnstyper

• Helligdagstillegg
  • Overtidsgodtgjørelse
  • Overtidsmat over beløpsgrense
  • Tips
  • Fri transport
  • Fast bilgodtgjørelse
  • Kilometergodtgjørelse andre fremkomstmidler
  • Kilometergodtgjørelse passasjertilegg
  • Kilometergodtgjørelse bil over skattedirektoratets satser
  • Kilometergodtgjørelse bil innenfor skattedirektoratets satser
  • Skattefrie utbetalinger
  • Skattepliktig del av visse typer forsikringer
  • Skattepliktige bonuspoeng
  • Skattepliktig personalrabatt
  • Styrehonorar og godtgjørelse i forbindelse med verv
  • Faste tillegg
  • Flyttegodtgjørelse mv.
  • Arbeidsopphold losji (etter satser)
  • Arbeidsopphold kost
Er du usikker på hvilken lønnstype du skal bruke, anbefaler vi at du tar kontakt med en regnskapsfører for hjelp. Savner du en lønnstype? Send oss gjerne ønsker i chatten!