Lukk et regnskapsår

Det er mye å huske på når du gjør årsavslutningen, og derfor hjelper vi deg med å huske på det viktigste. I hovedmenyen under "Regnskap" så finner du "Lukk regnskapsåret".

Hvordan lukke et regnskapsår

Gå til "Regnskap" > "Lukk regnskapsåret", og følg gå gjennom sjekklisten for regnskapsåret du er klar for å lukke.
Legg inn en åpningsbalanse, levere mva-meldinger, sjekk at dine mva-kontoer går i 0 og avstem dine bankkontoer.

Hvis selskapet ditt er et type selskap som krever en åpningsbalanse (som f.eks. aksjeselskap), så vi du bli bedt om å legge inn en åpningsbalanse. Hvis du har et type selskap som ikke krever en åpningsbalanse (som f.eks. enkeltpersonforetak), så er dette steget valgfritt. Hvis selskapet ditt ikke er mva-pliktig, så vil vi ikke be deg om å levere mva-meldingen.

Lås kontoene dine til 31.12. Dette vil sette låsedatoen i selskapsinnstillingene til 31.12, og betyr at du ikke lenger kan føre noe i regnskapet ditt før denne datoen. Du vil fortsatt kunne føre årsavslutningsposteringene på 31.12.

Gjennomfør årsavslutningen og skatterapporteringen enten i et ekstern årsavslutningsprogram eller gjennom en autorisert regnskapsfører. Luca Regnskap regner ikke ut tallene som må rapporteres til myndighetene. Når det er gjort, før årsoppgjørsposteringene gjennom et manuelt bilag med datoen 31.12.