Salg

Massefakturering

Med massefakturering kan du sende “samme” faktura til mange mottakere samtidig, uten å måtte legge inn en og en faktura. Dette er spesielt nyttig dersom du har et fast produkt, tjeneste, eller medlemskap som du fakturerer til veldig mange av gangen.

For eksempel: Har du en liste over medlemmer i fotballklubben som du vil sende faktura til? Her kan du få dette gjort enkelt og greit.

Hvem kan du sende massefakturaer til?

Du kan massefakturere dine privatkunder via e-post og vipps.

Slå på massefakturering

Du slår på massefakturering i selskapsinnstillingene.

1. Gå til Innstillinger > Salg
  2. Huk av for “Skru på støtte for massefakturering” og klikk “Lagre”

Må jeg på forhånd registrere kundene jeg vil massefakturere?

Du må ikke registrere alle kundene på forhånd. Hvis du legger inn en kunde og vi ser at du har registrert denne en kunde med nøyaktig samme navn, vil vi koble dette. Hvis du ikke allerede har registrert en kunde med navnet som står i excel-filen, oppretter vi en ny kunde for deg.

Husk at kunder du vil fakturere med gjennom Vipps eFaktura må ha et telefonnummer registrert på seg.

Massefakturer dine kunder

1. Gå til “Salg” > “Faktura”
  2. Klikk på “Ny faktura”
  3. Legg inn en kunde og klikk “Videre” (Obs! Vi kommer ikke til å sende en faktura til denne kunden. Det er kun kundene i Excel-filen som det sendes fakturaer til)
  4. Klikk på “Legg til flere mottakere”
  5. Last ned eksempelmalen
  6. Legg inn navn, e-postadresse og/eller telefonnummer på kundene du vil fakturere
  7. Velg sendemetode
    • Hvis du vil fakturere via e-post, skriver du inn email i denne kolonnen
    • Hvis du vil fakturere via vipps, skriver du inn vipps i denne kolonnen
  8. Fyll ut resten av fakturaen som vanlig og klikk “Send faktura”
  9. Se over at alle mottakere ligger i listen her, og deretter klikk “Send fakturaer”. Nå vil fakturaen bli sendt til alle kundene som lå i Excel-filen.
Fakturerer du veldig mange samtidig, kan det ta litt tid å sende alle fakturaene. Vi sender ikke en faktura til den første kunden du velger manuelt i fakturaflyten. Hvis du også ønsker at denne kunden skal motta en faktura, husk å inkludere kunden i Excel-filen!