Hva er en EHF-faktura?

En EHF-faktura er en elektronisk faktura som sendes direkte fra avsenders regnskapssystem til mottakers regnskapssystem.

Hvorfor er det bra om jeg får regningene mine elektronisk?

Du sparer tid! Det går raskere å registrere en EHF-faktura, siden mange av feltene allerede vil være fylt ut.
Du unngår feil. Når fakturainformasjon leses automatisk er det mindre rom for feil.
Du sparer miljøet. Vi går mot et papirløst samfunn!

Hvordan kommer jeg igang?

For å kunne motta elektroniske faktura må du registrere deg for det. Det er enkelt og du gjør det slik:

Gå til "Selskapsinnstillinger"
Finn fanen "Leverandørfaktura", og klikk på "Aktiver EHF".
Utfyll selskapets kontaktinformasjon og klikk på "Aktiver".

Etter at du har aktivert EHF-mottaket, vil mange leverandører sende deg regningene sine direkte til din innboks i Luca Regnskap.

Selskapet ditt kan kun mottak elektroniske fakturaer i et system om gangen. Hvis du allerede er registrert for elektroniske fakturaer i et annet system, må du først sørge for at det andre systemet avregistrerer deg fra det såkalte ELMA-registeret før du prøver igjen.

Deaktiver EHF-mottaket

Vil du ikke lenger motta EHF fra dine leverandører i Luca Regnskap? Da må du deaktivere det på samme sted som du aktiverte det. I "Selskapsinnstillinger" under fanen "Leverandørfaktura" vil du se en stor knapp som deaktiverer dette

Det tar vanligvis 24 timer før ELMA-registeret oppdaterer at du har deaktivert EHF-mottaket i Luca Regnskap.