Denne hjelpeartikkelen gjelder kun for enkeltpersonforetak.

I enkeltpersonforetak kan man overføre penger fra bedriftskontoen til sin privatkonto når man vil. Siden man ikke kan være ansatt i sitt eget enkeltpersonforetak, skal uttak du tar ut fra selskapet til privat bruk føres som et uttak og ikke som lønn.

Slik registrerer du uttak

Gå til "Regnskap" > "Manuelt bilag"
Legg inn en beskrivelse
Velg dato (Når pengene gikk ut av bedriftskontoen)
Før debet mot 2060 Uttak kontanter
Før kredit mot bankkontoen pengene ble overført fra 1920:xxxxx

Dette må registreres hver gang du overfører penger fra bedriftskontoen til din private konto.