Periodisering

Vi hjelper deg med å periodisere dine utgifter. Denne funksjonaliteten må aktiveres i selskapsinnstillingene dine.

Kort og godt – hva er periodisering?

Periodisering betyr at kostnadene og inntektene blir plassert i riktig periode i regnskapet. Dette må gjøres med enkelte kostnader for å sikre at regnskapet gir et mest mulig riktig bilde av som faktisk har skjedd i virksomheten din.

For eksempel så er husleie en vanlig utgift som skal periodiseres. Får du en faktura på kontorleien din i desember, men leien gjelder for månedene januar til mars, så skal kostnadene fordeles på de månedene du leier (januar til mars).

Det er også mulig å periodisere inntekter; per i dag så gjøres dette via manuelt bilag.

Hvordan legger jeg til en periodisering?

Vi kan hjelpe deg med å periodisere utgiftene dine. Første trinn er å aktivere periodiseringen.

Trinn 1 – aktiver periodisering
Gå til «Selskapsinnstillinger»
Bla ned til «Leverandørfaktura» fanen og åpne den
Huk av ved siden av «Aktiver periodisering» og klikk «Lagre»
Nå er periodiseringen aktivert.

Trinn 2 – Periodiser en utgift
Gå til «Innboks»
Last opp fakturaen (dokumentasjonen) for utgiften du ønsker å periodisere
Klikk på «Ny utgift» > Velg om dette er en faktura, kvittering eller tilbakemelding
Fyll ut som vanlig
Klikk på «Før denne kostnaden over en periode (Periodisering)»
Velg periodiseringskontoen i feltet «Konto», velg måneden periodiseringen skal starte og legg inn antall måneder kostanden skal fordeles utover
Klikk «Registrer»
Nå er utgiften registrert, og vi har gjort periodiseringen for deg! Du kan se posteringene vi har opprettet for deg i den tilhørende journalen.

Periodisering har ingen effekt på merverdiavgift. Den skal ikke periodiseres og den "blir stående" som vanlig på fakturadato.

Vi tilbyr i dag periodiseringsfunksjonalitet i utgiftsflyten vår som hjelper deg med å få dette riktig – men være ekstra forsiktig om du forsøker å periodisere på egen hånd via «Manuelt bilag»

Er du usikker på om en utgift skal periodiseres? Spør en regnskapsfører om hjelp via vår chat!