Trinn 1: Registrer permitteringen på den ansatte

Det første du må gjøre er å registrere en permittering på den ansatte.

Gå til "Lønn" > "Ansatte" og klikk deg inn på ansatte som skal permitteres
Bla ned og klikk på "Legg til permisjon/permittering"
Legg inn startdato for permitteringen
Legg inn sluttdato for permitteringen. Hvis denne ikke er bestemt, så kan du la feltet stå tomt
Velg "Permittering" i feltet "Type"
Legg inn hvor mange prosent den ansatte skal permitteres
Klikk "Lagre"

Permitteringen er lagt til på den ansatte, og du kan gå videre til trinn 2.

Trinn 2: Hvordan kjøre lønn med en eller flere ansatte som er permittert

Gå til "Lønn" > "Lønnskjøringer" > "Ny lønnskjøring"
Velg ansatte som skal være med på lønnskjøringen og klikk "Opprett lønnskjøring"
Har du valgt ansatte som er permittert, så vil du se dette under navnet deres

Luca Regnskap gjør per i dag ingen utregninger på permitteringer. Husk å regne ut riktig beløp som skal utbetales til den ansatte. Spør en regnskapsfører hvis du er usikker!

Klikk på "Rediger lønnsslipp" og rediger den ansattes lønn slik at du betaler ut riktig lønn basert på hvor mange prosent den ansatte er permittert
Klikk "Neste steg: Lag lønnslipper" og fortsett med lønnskjøringen som vanlig

Luca Regnskap passer på at Skatteetaten får beskjed om hvem som er permittert i selskapet ditt gjennom a-meldingen. Hvis du ønsker å endre permitteringen til en ansatt, så kan du gå inn på den ansatte og redigere permitteringen. Husk at du da må sende inn en ny a-melding for de månedene som eventuelt blir påvirket av endringen.