Hvordan registrere et kjøp

Gå til "Innboks"
Slipp en fil eller klikk i boksen for å laste opp en fil. Du kan også sende filene dine til e-postadressen som står oppgitt i boksen.
Klikk på "Ny utgift"
Velg om kjøpet er en faktura, kvittering eller tilbakebetaling

Faktura
Velg "Faktura" hvis kjøpet ditt er en faktura som du har tidligere betalt med bankoverføring, eller ikke enda har betalt, f.eks. en faktura for kontorleie fra utleieren din.

Kvittering
Velg "Kvittering" hvis kjøpet ditt er en kvittering, og du allerede har betalt direkte med bedriftskortet - f.eks. kvitteringen fra når du kjøpte mat til kontoret på butikken.

Tilbakebetaling
Velg "Tilbakebetaling" hvis du skal registrere en kvittering eller en faktura som er betalt av noen andre og som selskapet skal betale tilbake til - f.eks. når en ansatt brukte private penger til å legge ut for mat under en forretningsreise.

Fyll ut feltene. Feltene vil variere avhengig av om du har valgt "Faktura", "Kvittering" eller "Tilbakebetaling".
Du kan legge til en betaling
Klikk "Registrer"

Leverandør – Dette er personen eller selskapet du har kjøpt tjenesten eller varen av. Hvis du har opprettet leverandøren tidligere, så kan du søke dem opp her. Klikk på "Opprett ny leverandør" om du ikke har registrert dem tidligere.
Fakturanummer – Her legger du inn fakturanummeret som vises på leverandørfakturaen.
Fakturadato – Legg inn fakturadatoen som den står på leverandørfakturaen.
Forfallsdato – Legg inn forfallsdatoen som den står på leverandørfakturaen.
Type kjøp – Her kan du velge om dette er et innkjøp i Norge, varer kjøpt fra utlandet eller tjenester kjøpt fra utlandet. Dette valget gjør at vi kan hjelpe deg bedre med å fylle ut riktig kostnadskonto og mva-behandling.
Kostnadskonto – Velg kostnadskontoen kjøpet skal legges på.
Beskrivelse – En beskrivelse vil bli automatisk generert, men om du ønsker, så kan du redigere denne her.
Beløp ink. mva – Legg inn beløpet som vises på leverandørfakturaen. Pass på at beløpet du legger inn her er inkludert merverdiavgiften (mva), altså "sluttsummen" på fakturaen.
Mva – Velg hvordan du vil behandle mva på kjøpet. Husk at du kan redigere dine mva-innstillinger ved å gå til Selskapsinnstillinger -> Mva-innstillinger.

Hvis totalbeløpet må fordeles over flere kontoer, klikk på "Del beløpet".

Dersom du mottar en kreditnota fra en leverandør, så kan du lese mer om hva du skal gjøre her.