Send kundefaktura

Denne artikkelen forklarer hvordan du oppretter og sender en faktura. Fakturaen kan sendes via e-post, EHF og Vipps.

Gå til "Salg" > "Faktura" i hovedmenyen
Klikk på "Ny faktura" oppe i høyre hjørne

Trinn 1: Velg hvem du vil fakturere

Det første du gjør er å velge hvem du skal sende fakturaen til. Dette kan være en privatperson eller et selskap.

Klikk på "Velg kunde" feltet hvis du allerede har registrert kunden eller klikk "Opprett ny kunde"
Når kunden er valgt, klikk på "Videre" for å gå til selve utfyllingen av fakturaen

Du kan lese mer om hvordan du oppretter en kunde her

Trinn 2: Fyll ut fakturaen

Etter at du har valgt hvem du skal sende fakturaen til, så fyller du alle fakturadetaljene.

Velg fakturadato
Fakturadato skal som hovedregel være datoen fakturaen er utstedt. Vi legger inn dagens dato som standard, men du kan endre denne frem eller tilbake i tid.

Velg antall betalingsdager
Legg inn hvor mange dager kunden skal få til å betale fakturaen. Vi legger inn 14 dager som standard.

Velg produktet eller tjenesten du skal selge
Du kan enten søke opp og velge et produkt eller en tjeneste du har registrert i Luca Regnskap tidligere. Det er også mulig å opprette et nytt produkt direkte her.
Du kan legge til flere fakturalinjer ved å klikke på "Legg til produkt eller tjeneste"

Legg til en kommentar
Noen ganger er det ønskelig å utdype hva fakturaer gjelder for, eller legge til annen informasjon som leveringsdato, leveringsadresse, spesiell betalingsinformasjon, osv.

Når du er ferdig med å fylle ut fakturaen og er fornøyd med at all informasjonen har kommet med så kan du klikke på "Send faktura" nederst til høyre. Du vil da komme videre til neste og siste side i fakturaflyten, hvor du velger hvordan fakturaen skal sendes.

Trinn 3: Velg hvordan fakturaen skal sendes

Avhengig av om kunden du fakturerer er en privatperson eller en bedrift, så finnes det tre ulike måter å sende en faktura på. Hvis du har behov for å legge ved vedlegg, les mer om hvordan du gjør det her.

De tre ulike måtene å sende en faktura på er:

E-post kan sendes til både privatpersoner og bedrifter
EHF (Elektronisk handelsformat) kan kun sendes til bedrifter
Vipps eFaktura kan kun sendes til privatpersoner

Du kan lese mer om Vipps eFaktura og EHF utsendelser i vår hjelpeartikkel som du finner her