Denne hjelpeartikkelen er relevant for deg som har bankintegrasjon og sender betalinger fra regnskapssystemet til nettbanken.

Har du utført en betaling på en regning, men har ført regningen feil og må slette regningen? Vanligvis vil du kunne fjerne alle betalinger fra en regning og så slette regningen. Men hvis du har sendt betalinger til nettbank og de har gått gjennom, er det ikke lov å slette betalingene. Da vil du heller ikke kunne slette regningen som vanlig.

I denne artikkelen går vi gjennom en måte du kan løse dette på. Merk at vi kan ikke direkte slette regningen, men vi kan nulle den ut i regnskapet ved å opprette reverserte posteringer.

Hvordan nulle ut regningen

Gå til Regnskap > Manuelt bilag
Legg inn en beskrivelse.

Tips! Gjør det tydelig i beskrivelsen at dette er f.eks. reversing av leverandørfaktura 1234. Da blir det lett å skjønne hva som har skjedd senere.
Velg dato. Viktig at du legger inn samme dato som leverandørfaktura datoen.
Legg inn beløpet (inklusive mva).
På debet siden, velg 2400:leverandør
På kredit siden, velg kostandskontoen som er valgt på leverandørfakturaen
Klikk Opprett bilag

Hvordan nulle ut regningen inkludert betalingen

Hvis du også trenger å nulle ut betalingsposteringen i regnskapet, kan du legge inn en reversert postering i det manuelle bilaget.

Gå til det manuelle bilaget som nuller ut regningen
Klikk på Rediger journal
Klikk på Legg til ny dato og velg datoen betalingsposteringen som skal nulles ut har
Legg inn beløpet
På debet siden, velg 1920:bankkontoen
På kredit siden, velg 2400:leverandør
Klikk på Oppdater journal

Lukk alt i leverandørreskontroen

Du kan også lukke alt dette mot hverandre i leverandørreskontroen. Les mer om hvordan du lukker posteringene mot hverandre her: Kunde- og leverandørreskontro (Lukking av poster)