Denne hjelpeartikkelen gjelder kun for enkeltpersonforetak.

I enkeltpersonforetak kan man overføre penger fra bedriftskontoen til sin privatkonto når man vil. Siden man ikke kan være ansatt i sitt eget enkeltpersonforetak, skal uttak du tar ut fra selskapet til privat bruk føres som et uttak og ikke som lønn.

Slik registrerer du uttak av penger fra bedriftskonto

Gå til "Regnskap" > "Manuelt bilag"
Legg inn en beskrivelse
Velg dato (Når pengene gikk ut av bedriftskontoen)
Før debet mot 2060 Uttak kontanter
Før kredit mot bankkontoen pengene ble overført fra 1920:xxxxx

Dette må registreres hver gang du overfører penger fra bedriftskontoen til din private konto.

Slik registrere du innskudd til bedriftskonto

Gå til "Regnskap" > "Manuelt bilag"
Legg inn en beskrivelse
Velg dato (Når pengene kom inn på bedriftskontoen)
Før debet mot 1920:xxxxx
Før kredit mot 2062 Innskudd kontanter

Dette må registreres hver gang du overfører penger til bedriftskontoen fra din private konto.